En pudel är en utmärkt sällskapshund som passar för både barn och vuxna, den är glad och lekfull och vill vara med i allt som händer. Pudeln är en populär hund att ha med på utställningar och rasen är väldigt duktig på agility då den har lätt att lära sig nya kommandon och konster.

Tan Colour Poodle

Bra att veta inför köp av en pudel

Pudlar har olika storlek och utseende, det finns toypudel, dvärgpudel, mellanpudel och storpudel. Karakteristiskt för pudeln är den krusiga pälsen som kräver en viss pälsvård såsom borstning och klippning.

En pudel ska vara alert och kräver en hel del motion och aktiviteter, den vill att det ska hända saker. Rasen inger en känsla av klokhet då pudeln är känd för sin intelligens.

Pudelns spännande ursprung

Pudeln har funnits sen 1400-talet, detta har man sett genom att studera målningar. Rasens ursprung är fransk och den har sedan begynnelsen använts som sällskapshund. Man klippte gärna hundarna i de klassiska lejonfrisyrerna som är ett arv från jakthundar. De stora pudlarna användes då man jagade i vattnet efter sjöfågel och de små pudlarna nosade reda på tryffel. De var också mycket populära inom cirkusen.

Att äga en pudel är härligt

Pudeln är känd för att vara en perfekt ras att ha som sällskapshund då den är vänlig, glad och pigg. Man eftersträvar att den ska fortsätta vara renrasig och enfärgad. Rasen passar alla då den finns i olika storlekar och är en mycket rolig hund att äga då den ständigt hittar på nya konster och tricks. Att äga en pudel leder till ett mer aktivt liv och man får en vän för livet.