Här kommer du få viktig information kring hundrasen schäfer. Vad som är bra att veta och vad du ska tänka på när de gäller dels rasen och allmänt vad du ska tänka på om du funderar på att skaffa hund. Vad behöver den för aktiviteter, vilken motions nivå kräver hunden och vilket foder du ska ge den?

Liten hund i stor förpackning

Just schäfern är en hund som härstammar från Tyskland. Schäfern ingår i kategorin vallhundar och passar extra bra som sällskapshund och det är även en hund som används i många moment och träningar på brukshundsklubbar runt om i Sverige. Schäfern är den näst populäraste hundrasen som finns idag. Schäfern är idag en ras som är stambokförd i Sverige sedan 1905.

Historia om schäfern

Schäfern heter egentligen German Shepard. Rasen var från början tänkt som vallhund men har på senare år använts både som elitbrukshund, vakthund men även som polishund. Schäfern är den hund som vi till vardags ser hos polisen. Den har en otrolig viljestyrka, är modig och envis så den funkar otroligt bra för till exempel lydnad. En riktig kompis för dig som vill ha en arbetsmyra.

Sammanfattning av schäfern

Kort och gott funkar schäfern både för dig som vill ha en arbetsmyra och för dig som önskar en sällskapshund. En polishund jobbar bara ett visst antal år inom poliskåren och placeras sedan ut hos så kallade fodervärdar där de får leva sina sista år som någons bästa vän och leva ett gott liv. En schäfer är en hund du kan lita på i både vått och torrt.